Aile Şirketi Danışmanlığı

İletişime Geçin

Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Fill out this field
Fill out this field
17 - 13 = ?
Enter the equation result to proceed

Yüzyıllık markalar derneğinin üyesi sadece 38 marka var. Yani cumhuriyetin kuruluşunda iş yaşamında olan Aile Şirketlerinin yüzbinlercesi yok olmuş. Farklı istatistikler olmak ile birlikte dördüncü nesile kadar Aile şirketlerinin yaklaşık %5inin sağ kaldığını, %95 inin yok olduğunu biliyoruz. Oysa Aile Şirketlerinin bir çok avantajları var.

Aile şirketleri teorisinde çok kullandığımız “Üç Çember” modeli vardır. Aile Şirketlerinin üç kritik alt birleşeni Aile, Hissedarlık ve İş bu modelde birer çember ile temsil edilir. Bu üç kritik birleşenin birbiri ile uyumu başarı getirirken, bir yada iki çemberde yaşanan sorunların diğer çemberleri etkilemesi Aile şirketlerinin “Rüzgarını” keser.

Nesiller arasında devir konusunun nasıl yönetildiği, Ailenin büyümesini işin büyümesinin takip edip etmediği, Aile içi doğal anlaşmazlıkların kontrol edilip edilemediği, kurumsallaşma ve profesyonelleşmenin durumu, girişimci ruhun sürdürülüp, sürdürülemediği gibi sorunlar aslında çoğu Aile işletmesinin yaşadığı problemlerdir.

Bu problemlerin çözümünde “Deneme Yanılma” metodu bazen geri dönüşü olan noktanın geçilmesine, fırsatların kaçmasına yol açabilmektedir. Rahatsızlandığınızda kendiliğinizden iyileşmeyi beklemeyip, konuya hakim bir hekimden yardım aldığınız gibi, Aile şirketinizin sağlığı için danışmanlık almanızda yarar vardır.

Aile İşletmeleri Yönetim Desteğimiz

TECRÜBE

30 yıllık yöneticilik ve 10 yıllık akademisyenlik tecrübesi ile kurumsal şirketlerin iyi ve kötü günlerini yaşamış olan Dr. Yusuf Soner, Sabancı Üniversitesinde  ” MGMT 418 Aile İşletmelerinin Temelleri” ve “MGMT 419 Yeni Nesillere Devir ve Yönetim Transferi” derslerini veriyor. Derse katılan Aile İşletmesi üyesi çeşitli uluslardan öğrencileri ve Aile İşletmeleri konusunda Türkiye’nin öncü STK’sı TAIDER ile birlikte yapılan çalışmalarda, sorunlar, bakış açıları ve çözümler hakkında geniş bir bakış açısı birikmiş bulunuyor.

 

 

 

DESTEK İÇERİĞİ

Aile işletmeleri üç topluluğun birbirleri ile etkileşim yaşadığı ortamlardır. Ailenin, İşin ve Hissedarların öncelikleri kimi zaman birbiri ile çelişir. Bu üçlünün toplamı sıfır olan oyundan uzaklaşması ve “Sinerji” üretmesi gerekir. Kurumsallaşma, Yeni Nesillere devir, Büyümenin sürdürülebilir olması gibi başlıklar bu üçlünün uyumlu olmasını gerektiriyor. Aile İşletmeleri yönetiminde bu üçlüyü “Üç Çember Modeli” ile daha iyi anlıyor, problemleri öngörüyor ve çözüm oluşturabiliyoruz.

Üç Çember Modeli kullanarak yaptığımız çalışmalarda, Aile Anayasasının hazırlanması, Yönetim Kurulu teşekkülü ve sağlıklı çalışması, süreç ve politika tasarımı, kilit oyuncuların belirlenmesi, eğitimi, koçluk ve mentorluk desteği gibi çalışmalarımız ile sizlerin de yanında olmaktan kıvanç duyarız.

Diğer Eğitimler